info@dulonfood.com
+31 (0)88 555 36 00

Wie we zijn

Dulon Food is de exclusieve importeur van alle Food Grade gerelateerde chemie van Dulon International


Sinds 1988 is Dulon International uitgegroeid tot een internationaal opererende onderneming, actief in vele landen. De visie naar een duurzame toekomst middels de ontwikkeling van geavanceerde technologisch hoogstaande reinigings- en onderhoudsproducten ligt hieraan ten grondslag. Door een toenemende behoefte aan specialistisch reinigingsadvies binnen de foodsector en onze wens om daarop in te springen hebben wij in 2010 Dulon Food opgericht.


Onze specifieke kennis van de voedingsindustrie en de langjarige ervaring in research en development van Dulon International is hiermee gebundeld.


Missie
De missie van Dulon Food is om een succesvolle partner te zijn binnen de Nederlandse voedingsindustrie met als doel eenvoud terug te brengen in schoonmaakprocessen door de levering van enkele technologisch hoogstaande schoonmaakproducten zodat dit proces sneller, efficiënter en tegen lagere kosten uitgevoerd kan worden. Om dit te bereiken maken wij gebruik van onze kennis uit de offshore industrie waar technologische vooruitgang een must is.


Visie
In Europa en met name in Nederland zijn er strenge regels voor hygiëne. Hier zijn veel kosten mee gemoeid. Bedrijven die zich in Nederland bezighouden met voedselproductie moeten daarom op zoek gaan andere naar manieren om kosten efficiënter te gaan werken. Een van die manieren is om het schoonhouden van de voedselproductieomgeving sneller, eenvoudiger en doeltreffender te realiseren.


De keten van voedselproductie wordt steeds ingewikkelder. De productie van voeding op grote schaal is voornamelijk een mechanisch proces. Deze mechanisering vraagt om een extreme aandacht voor hygiëne. Het gaat hier bijvoorbeeld om voedselverwerkingsmachines, mengkuipen, transportbanden, inpakmachines die bloot staan aan voedingsproducten. Een machine biedt vele voordelen, maar vraagt ook om zorgvuldige schoonmaak en aandacht voor hygiëne. Het is historisch bewezen dat als de hygiëne toeneemt, de productiviteit stijgt.


Dulon Food realiseert zich dat bedrijven in de voedingsindustrie te maken hebben met strenge wet- en regelgeving, een grote complexiteit van het productieproces van voeding en de druk om kosten efficiënter te gaan werken. Dulon Food zet zich in om haar klanten optimaal bij te staan bij deze vraagstukken door schoonmaakproducten te ontwikkelen die eenvoudig zijn in gebruik en doeltreffende werken. Wij helpen onze klanten om de voedingsproductie te optimaliseren en dragen bij aan de verduurzaming van de onderneming en het milieu. Kortom, een goede hygiëne is een verantwoordelijkheid van alle betrokken partijen.